Prikaži kategorije
Domov / Video / Vzlet visokozmogljivih terencev!
suv-drag-race-02

Vzlet visokozmogljivih terencev!


Že nekaj let živimo v zelo čudnem svetu, kjer lahko visokozmogljiv SUV na ravnini premaga nižji in lažji športni avtomobil. Prav toliko, kot je čudno, pa je tudi pohvale vredno, saj je na prvi pogled povsem skregano z zdravo pametjo.

Ker pa je visokozmogljivih in nesramno močnih terencev vedno več, je Top Gear na vzletno stezo postavil tri rivale – Porsche Cayenne Turbo S, Range Rover Sport SVR in Jeep Grand Charokee SRT. Rezultat prikazuje, kako zelo so slednji avtomobili hitri in v kako kratkem času prevozijo razdaljo četrt milje. Vsi trije terenci uporabljajo osemvaljnike in štirikolesni pogon, to pa sta tudi edini opaznejši podobnosti pri motornih enotah.

suv-drag-race-01

Z največjim motorjem se lahko pohvali Jeep Charokee SRT, ki iz 6,4-litrskega osemvaljnika iztisne najmanj, 475 KM in 624 Nm navora. Za najboljšo zvočno kuliso prav gotovo poskrbi 5,0-litrski V8 v Range Roverju Sport SVR, ki premore 550 KM in 680 Nm navora, kot primerek z največ moči pa se lahko pobaha Cayenne Turbo S. Iz 4,8-litrskega twin-turbo “osmaka” namreč na vsa štiri kolesa prenaša 570 KM in kar 800 Nm navora.

Vsi trije težki, a tudi hitri. Pa vendar se poraja vprašanje: kateri je najhitrejši?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO Webrefel Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
cryptosolutions.biz

別れさせ屋 和歌山

купить электрозамок
AVTOBLOG uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi prikaz vsebine. Brez piškotkov se določeni deli strani NE prikazujejo. Se strinjate z uporabo piškotkov?
Strinjam se
NE
Preberi več