Prikaži kategorije
Domov / Novice / Kaj so glavni razlogi za uporabo vozniških rokavic?
Driving_gloves_bmw

Kaj so glavni razlogi za uporabo vozniških rokavic?


Vozniške rokavice so predmet, ki ponavadi mnoge fascinira, spet druge pa le zmede. Po eni strani izgledajo neverjetno privlačne in kar kličejo po uporabi. Po drugi strani pa se ob vseh odprtinah na njih lahko vprašamo, v čem je smisel rokavic, ki ne opravljajo svoje grelne vloge.

Tako se lahko potemtakem vprašamo, čemu vozniške rokavice sploh služijo? Če njihov glavni namen ni pogreti vaših mrzlih rok, morajo imeti neko bolj uporabno funkcijo. V nadaljevanju vam predstavljamo kar pet razlogov za uporabo vozniških rokavic.

Oprijem in nadzor. Sicer verjetno ne boste potrebovali tako velikega nadzora nad volanskim obročem kot na primer poklicni dirkač, pa vendar, ko pride do dogodka, ko je potrebno misliti in ukrepati hitro – hitra menjava pasu, pretikanje v tretjo prestavo zaradi počasnega voznika, ki po avtocesti vozi 90 km/h – je dobro vedeti, da vam volanski obroč ne bo nenadoma zdrsnil iz rok. Za to so zaslužne dobre rokavice. bmw-7-series-features-review-navigation

Zmanjšuje utrujenost rok. Na kratkih razdaljah rokavic nujno ne potrebujete, vsekakor pa je opazna razlika na daljših razdaljah skozi Evropo, kjer bodo vaše roke postale utrujene zaradi nenehnega stika z volanskim obročem. Vozniške rokavice zaradi svoje blage oblazinjenosti ublažijo vibracije in tako rokam prikrajšajo “trpljenje” na dolgih potovanjih.

Udobje. V hladnih dneh zunaj avtomobila vam te rokavice ne bodo bistveno pomagale, bodo pa v zimskih dneh toplotno izolirale vaše dlani znotraj vozila in vam tako dale bolj prijeten občutek. Ravno nasprotno pa v vročih dneh skozi odprtine hlapi znoj, in na rokah pusti hladen občutek. Poleg tega rokavice preprečujejo prenos vlage na volan, kar preprečuje morebitne zdrse ali nastanek žuljev.

rokavice_za_volan

Zaščita volanskega obroča. Vozniške rokavice ne ščitijo le vaših rok, ampak tudi volanski obroč. Vsekakor si nihče ne želi, da mu znoj uniči usnjen volanski obroč. Za ljubitelje klasičnih avtomobilov pa bi bila še večja škoda poškodba volanskega obroča iz lesa ali slonovine.

Dober izgled. Vozniške rokavice veljajo za “kul” dodatek že od nekdaj. Nedavno so se v velikem slogu vrnile nazaj in spet osvajajo voznike po vsem svetu. Posebne zasluge za to ima verjetno Ryan Gosling kot “The Kid” v filmu Drive.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Milan says:

    Ne serte ga , saj nismo 1960 leta !

    • Jan Novak says:

      Dejstvo je, da se vozniške rokavice ponovno vračajo “v modo” in temu ne moremo oporekati. Še vedno jih uporablja le majhen procent ljudi, ki ve čemu služijo in kako uporabne ter dragocene so lahko. Vsekakor pa jih pred “sojenjem” velja preizkusiti in občutiti na lastnih dlaneh.

AVTO Webrefel Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG 
обращайтесь 220km.net

https://progressive.ua

подробнее profvest.com
AVTOBLOG uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi prikaz vsebine. Brez piškotkov se določeni deli strani NE prikazujejo. Se strinjate z uporabo piškotkov?
Strinjam se
NE
Preberi več